Ingatlan értékbecslés

Cégünk értékbecslések készítésével is foglalkozik. Mind lakó-, mind nem lakóingatlanok értékelését vállaljuk országos lefedettséggel.

01 Általános tudnivalók

Jelenleg 1 hitelintézet megbízásait fogadja az Atotal Insurtech Kft.:

Emellett egyéni megbízások alapján - ügyfél felkérésére - is végzünk ingatlanértékelést. Szakértőink a megbízás beérkezte után 1 munkanapon belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel a szemleidőpont egyeztetése céljából. A helyszíni szemlén szakértőnk méréseket fog végezni, illetve fotókat készíteni az értékelendő ingatlan egészéről (külső/belső felvételek). Ezen adatok birtokában elkészíti az értékelést, mely a megrendelő bank előírásai szerinti határidőre a banknak megküldésre kerül. Az értékelés eredményéről a bank ad további tájékoztatást. Amennyiben az értékbecslés díját ügyfél fizeti, azt a helyszínen átadott számla ellenében átutalással teheti meg. Az értékbecslés elkészítésének feltétele az értékbecslési díj beérkezése.

02 Az értékbecslés dokumentumai

A szükséges dokumentumok az alábbiak:

 • 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap, nem hiteles másolat is megfelelő
 • 90 napnál nem régebbi térképmásolat, nem hiteles másolat is megfelelő, lakás esetén nem szükséges
 • Alaprajz/vázrajz
 • Építési dokumentáció (építés, bővítés esetén)
 • Egyéb dokumentumok szükségességéről kollégáink tájékoztatják

Ingatlan értékbecslés jogi háttere különösen:

25/1997. (VIII. 1.) PM rendelet a termőföldnek nem minősülő ingatlanok hitelbiztosítéki értékének meghatározására vonatkozó módszertani elvekről
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

Itt üzenhet nekünk

  +36-1-433-4101, +36-1-433-4102
  info@atotalinsurtech.com
  1158 Budapest, Késmárk utca 14/b
  A honlapot az Atotal Insurtech Kft. üzemelteti. A honlap struktúrája, képi-grafikai megjelenítése és tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. A honlapon közzétett szöveges és képi információk között harmadik személy szellemi tulajdonát képező, külső tartalom is található. Ezen tartalmak megjelenítésére az Atotal Insurtech Kft. kizárólagos felhasználási engedély alapján jogosult. A honlapon szereplő tartalmak üzleti célú felhasználásának minden formája tilos. A honlapon elhelyezett tartalmak tájékoztató jellegűek. Az Atotal Insurtech Kft. ellenőrzi a honlapon elhelyezett információk tartalmát, és minden ésszerű intézkedést megtesz az információk folyamatos aktualizálásáért, azok pontosságát és teljességét azonban garantálni nem tudja. Az Atotal Insurtech Kft. nem vállal felelősséget a közzétett információk pontatlanságából, a technikai jellegű problémákból adódó károkért, továbbá fenntartja a jogot arra, hogy a honlap tartalmát bármikor megváltoztassa.
  Adatkezelési szabályzat
  Adatvédelmi tisztviselő: Generali Biztosító Zrt.
  Levelezési cím: 7602 Pécs, Pf. 888, adatkezeles.hu@generali.com