Mezőgazdasági kárrendezés

Cégünk a biztosítótáraságok és egyéb megrendelők megbízásából a károsodott növényállomány kárfelvételét is végzi. Az elkészült káranyagokat a szükséges, és rendelkezésre álló bizonylatok beérkezését követően, kárszámítással együtt juttatjuk vissza megrendelőinkhez.

A mezőgazdasági kárrendezésben egyedülállóként társaságunk az Envirosense Kft. közreműködésével létrehozta a műholdas fényképezésre alapuló eszközét, a GeoRisk-et.

 • Magyarország területéről (MEPAR blokk szinten) 5 naponta frissülő műhold felvételek állnak rendelkezésre.
 • Valós képet kapunk a termésben bekövetkezett esetleges hozamcsökkenésről, károkról.
 • A rendszer összekapcsolásra került az időkép adatbázisával, így azonnal értesülünk a területet érintő kritikus időjárási jelenségekről.

01 Kárbejelentés

Kérjük, kárbejelentését az illetékes biztosítótársaságnál tegye meg!

A kárbejelentés során feltétlenül adja meg telefonszámát (lehetőség szerint mobilszámot és e-mail címet is), ahol kárszakértőnk a kárfelvétel/kárrendezés időpontját egyeztetni tudja önnel.

Az illetékes biztosítótársaság rögzíti a kárbejelentést, és elektronikus úton megbízást küld az Atotal Insurtech Kft-nek a kárfelvételre.

Amennyiben ön rendelkezik érvényes biztosítási szerződéssel, a kárbejelentés módjáról, mikéntjéről kérjük tájékozódjon saját biztosítójánál.

02 Kárfelvétel

Mezőgazdasági károk esetén a kárszakértés kizárólag helyszíni szemle alkalmával történik.

Szakértőink a kárfelvételi megbízás beérkezésétől számított 1 munkanapon belül megkísérlik felvenni önnel a kapcsolatot. Szemlés kárrendezés esetén a szemle helyének és időpontjának egyeztetését követően, a kárfelvételre három munkanapon belül sor kerül.

Kérjük, hogy károk esetén a szakértő kiérkezéséig a további károk megelőzése érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg, de lehetőség szerint a károsodott terület állapotán ne változtasson. A károsodott terményt ne takarítsa be. Kizárólag mintaterület alapján szakértőnk kárrendezésre nem jogosult. 

A szemle során szakértőnk fényképeket készít, mezőgazdaságra optimalizált drónt használ, továbbá műholdkép alapján elemzi a káreseményt.

03 Kárszámítás, káranyag összeállítása

A kárrendezéshez szükséges irat beérkezése után, de többnyire a helyszíni szemle alapján szakértőnk kifizetési javaslatot tesz a biztosítótársaságnak az alábbi lehetséges kárérték meghatározások alapján.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérdése van? Munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére!
Tovább

04 Kifizetési javaslat

Szakértőnk a helyszíni szemlén látottak és a jegyzőkönyvben rögzítettek, valamint a vonatkozó biztosítási feltételek alapján fogja a kifizetési javaslatát a biztosító felé megtenni.

A kárrendezés további folyamata, így a jogalap elbírálás, fizetési kötelezettségvállalás, valamint a kártérítés kifizetése a biztosító jogosultsága és feladata.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy valamennyi, általunk számolt kárösszeg tájékoztató jellegű, a biztosítótársaság az érvényes szerződési feltételekre, valamint egyéb körülményekre való tekintettel (pl. előzménykárok) módosíthat a kárösszegen.

Az elkészült káranyagokat elektronikus formában, valamint eredeti példányukat postán juttatjuk el a biztosítótársaság számára. A kifizetés felől a továbbiakban kérjük, ott érdeklődjenek a kárszámra hivatkozva.

05 Bekérhető dokumentumok többek között

A szükséges dokumentumok az alábbiak lehetnek:

 • Állatállomány változás bejelentő
 • Hatósági bizonyítvány
 • Kimutatás újrahasznosításról
 • Díjmódosító függelék

Mezőgazdasági kárrendezés jogi háttere különösen:

2014. évi LXXXVIII. törvény a biztosítási tevékenységről
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

Itt üzenhet nekünk

  +36-1-433-4101, +36-1-433-4102
  info@atotalinsurtech.com
  1158 Budapest, Késmárk utca 14/b
  A honlapot az Atotal Insurtech Kft. üzemelteti. A honlap struktúrája, képi-grafikai megjelenítése és tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. A honlapon közzétett szöveges és képi információk között harmadik személy szellemi tulajdonát képező, külső tartalom is található. Ezen tartalmak megjelenítésére az Atotal Insurtech Kft. kizárólagos felhasználási engedély alapján jogosult. A honlapon szereplő tartalmak üzleti célú felhasználásának minden formája tilos. A honlapon elhelyezett tartalmak tájékoztató jellegűek. Az Atotal Insurtech Kft. ellenőrzi a honlapon elhelyezett információk tartalmát, és minden ésszerű intézkedést megtesz az információk folyamatos aktualizálásáért, azok pontosságát és teljességét azonban garantálni nem tudja. Az Atotal Insurtech Kft. nem vállal felelősséget a közzétett információk pontatlanságából, a technikai jellegű problémákból adódó károkért, továbbá fenntartja a jogot arra, hogy a honlap tartalmát bármikor megváltoztassa.
  Adatkezelési szabályzat
  Adatvédelmi tisztviselő: Generali Biztosító Zrt.
  Levelezési cím: 7602 Pécs, Pf. 888, adatkezeles.hu@generali.com